Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ «ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ τ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑ

«Τα μέλη της Πολιτιστικής “Εταιρίας Αρχιπέλαγος” και οι εργαζόμενοι του “Μουσείου- Ελαιοτριβείου Βρανά” με βαθιά λύπη και συγκίνηση αποχαιρετούν τον Δημήτρη Σιούφα. Υπήρξε συμπαραστάτης και αρωγός, από την πρώτη στιγμή, του οράματος της διάσωσης του ιστορικού Ελαιοτριβείου Βρανά στη Λέσβο και της μετατροπής του σε Μουσείο.

Ως Υπουργός Ανάπτυξης συνέβαλε στην επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης του έργου στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ και η Βουλή των Ελλήνων κατά την διάρκεια της Προεδρίας του, το 2007, προέβη σε μια συμβολική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του. Εδινε πάντα το παρόν στις εκδηλώσεις του Μουσείου και ποικιλοτρόπως εξέφραζε την αγάπη του γι’ αυτό.

Ελάχιστη και συμβολική ανταπόδοση της έμπρακτης συμπαράστασης του, υπήρξε η πρόσκληση της “Εταιρείας Αρχιπέλαγος” να επισκεφθεί τη Λέσβο τον Αύγουστο του 2009, όπου, ως Πρόεδρος της Βουλής, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του αποκατεστημένου Βιομηχανικού Μνημείου. Ολοι εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα όχι μόνο γιατί ήταν φίλος του Μουσείου αλλά γιατί υπήρξε ένας ακέραιος άνθρωπος που εξέπεμπε αγάπη και σεβασμό και τίμησε την πολιτική και την χώρα μας.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα παραστεί στην κηδεία του για να τον αποχαιρετίσει για πάντα»